LA DOUCE FRANCE 2017

Overig / Reizen uit voorgaande jaren / 24 juli 2017

LA DOUCE FRANCE, een nieuwe reis in het Petrol&Wine programma, van zaterdag 7 tot en met vrijdag 13 oktober 2017.

Fruits de mer eten en Sancerre drinken aan de Atlantische Oceaan, wikken en wegen of je wel of niet een Petrus gaat kopen bij het chateau zelf, genieten van leuke kleine dorpjes en dwalen door imponerende kastelen.

La Douce France is een zoete roadtrip door het midden en westen van Frankrijk, langs de Loire met zijn vele kastelen, door de wijnstreken rondom Bordeaux, door de Perigord, langs plekken die je volledig doen begrijpen waarom dit land een inspiratie is geweest voor de uitdrukking ‘Leven als een god in Frankrijk’.

La Douce France bevat veel Wine, het routeboek leidt de deelnemers door de belangrijkste wijngebieden en langs heel veel dorpjes en châteaux waarvan je de namen
misschien weleens is op een ‘mooie fles’ hebt gezien. Natuurlijk speelt Petrol ook een grote rol, want zoals altijd bevat deze reis fraaie stuurmanswegen.

DAG 1, zaterdag 7 oktober

We verzamelen aan de kust van West Frankrijk nabij het sfeervolle havenplaatsje Honfleur.
Het hotel beschikt over een uitstekend restaurant waar we het welkomstdiner zullen gebruiken.

DAG 2, zondag 8 oktober

Verder zuidwaarts door de Calvados, bekend van zijn cider en camembert, daarna door Mont-Ormel, waar de laatste slag om Normandie is gestreden. Vervolgens door het Sarthe district, het strijdtoneel van de 24 Heurs du Mans (even Mulsanne Straight proeven) en we doorkruisen de Marais Poitevin, een vergeten maar prachtig moerasgebied ten zuidwesten van Poitiers. Het is vooral heel erg groen en wordt doorsneden door talloze waterlopen, waar gondeliers je gaarne meenemen door het gebied, bij voorkeur van uit La Garette, want dat is het minst toeristisch en het meest waterrijk.

We slapen in een kasteel gelegen op een groot landgoed met uitzicht op het Loiredal.

 

DAG 3, maandag 9 oktober

Op deze derde dag rijden we zuidoostwaarts naar de Baai van Aiguillon, waar we overnachten op het Ile de Re, beroemd om zijn 2200 uren zon per jaar (evenveel zelfs als de Côte d’Azur).

Wees gerust, er hoeft niet gevaren te worden, het eilandje is met de auto te bereiken via een drie kilometer lange zeebrug die begint iets ten noorden van La Rochelle, met 3500 plaatsen de grootste jachthaven aan de Europese zijde van de Atlantische Oceaan.

 

 

 

DAG 4, dinsdag 10 oktober

Langs de kust van de Atlantische Oceaan naar het zuiden om vanuit Royan met een veerdienst de monding van de Dordogne over te steken. Daarna zijn we in het hart van het wijngebied
Bordeaux, met zijn vele châteaux en schilderachtige dorpjes, met plaatsnamen die je doen denken dat je over de wijnkaart van een sterrenrestaurant rijdt: Médoc, Saint-Estèphe, Pauillac, Saint Julien, Margaux, er komt de komende dagen geen eind aan.

 

Dag 5, woensdag 11 oktober

Na een nacht waarin we wellicht extra goed hebben geslapen door de mooie wijnen, verkennen we de wijngaarden ten oosten van Bordeaux. Reken op nog meer beroemde namen, bekend van de beter wijnkaarten, zoals Sauternes, Saint-Émilion, Pomerol en Petrus, de koning der wijnen. Daarna wenden we de steven noordwaarts naar de Perigord, beroemd om zijn truffels en ganzenlever. Aan het einde van de dag komen we aan in een hotel bij een prachtige oude watermolen.

 

 

Dag 6, donderdag 12 oktober

Van Brântome rijden we door het fraaie Parc Naturel Perigord naar Romorantin. We komen door Saint Junien, de handschoenen hoofdstad van Frankrijk waar we ongetwijfeld worden verleid om een paar prachtige handgemaakte leren handschoenen te kopen. Vervolgens naar het een na laatste hotel van deze roadtrip.

 

 

 

Dag 7, vrijdag 13 oktober

In het gebied rondom de Loire zijn maar liefst 140 kastelen te vinden. De Franse adel bouwde zijn zomerverblijven bij voorkeur rondom deze rivier met zijn fraaie landschappen, genoeglijke dorpen en fruitige, witte kwaliteitswijnen als de Sancerre, Muscadet en Pouilly-Fumé.
Het is onmogelijk alle kastelen te zien, maar onze route leidt langs een aantal van de mooiste en belangrijkste. Mocht de lunch te lang hebben geduurd: je kunt de mooiste kastelen ook zien – echter in miniatuur – door het park Mini Chateaux te bezoeken.
De laatste nacht van La Douce France verblijven we in het prachtige hotel in een voorstadje van Parijs.

 

DE KOSTEN
De indicatieve prijs voor deze zevendaagse roadtrip door minder bekende streken van Frankrijk bedraagt € 5.955,= voor een equipe van twee personen op basis van het gebruik van een tweepersoonskamer in 4 en 5 sterren hotels.

Heb je interesse in deze roadtrip die in 2017 van 7 tot en met 13 oktober wordt gereden, mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl voor het volledige programma en het deelnameformulier.
Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dagafstanden liggen tussen de 225 en 350 kilometer.

Er is plaats voor maximaal 15 equipes (30 personen).
Vragen? Bel met Hetty Louwaard op +31651126482.

 


Print Friendly, PDF & Email

Vorig bericht

LOS PICOS DE EUROPA 2014

Volgend bericht

THE KITCHEN CRUISE 2017
Uitgelicht

LOS PICOS DE EUROPA 2014

Uitdagende wegen waarop het heerlijk sturen is, meer dan 1800 kilometer lang, door prachtige tot adembenemend mooie landschappen. In...

18 July 2017

Webdevelopment Passionate Bastards