LeJog Royal II 2016

Overig / 25 november 2016

Ontdek de mooiste wegen van Schotland en Skye.

LeJog Royal  is een rit met een knipoog naar het bekende Britse evenement Land’s end – John O’Groats. Na LeJog Royal Part I in 2015, waarbij we de mooiste wegen van het zuiden en midden van Engeland en Wales hebben gereden, hebben we in het voorjaar van 2016 LeJog Royal Part II gereden (kijk op  www.octanemagazine.nl voor een kort reisverslag) een fantastische trip door de Yorkshire Dales, het Lake District, Kielder Forest (belangrijke battle ground uit de RAC Rally), Galloway & Dumfries, de Trossachs en Cairngorm en met als hoogtepunt het beeldschone eiland Skye. Een fantastische trip met uitsluitend fraaie en spannende stuurmanswegen. Deze reis staat ook in 2017 en 2018 op het programma.

Voor de reizen van Petrol&Wine hanteren we een aantal vaste uitgangspunten: de wegen moeten mooi en uitdagend genoeg zijn om jezelf en je auto eens fijn ‘uit te laten’, er moet tijd zijn om iets te bezichtigen of te fotograferen, om lekker relaxed ergens koffie te drinken of om te lunchen. Op tijd in het hotel arriveren vinden we ook belangrijk. Aan deze criteria voldoet LeJog Royal volledig.

De 2017 editie van LeJog Royal vindt plaats van dinsdag 25 april tot en met dinsdag 2 mei.

Deelname aan LeJog Royal is mogelijk met een moderne (sport) auto of met een klassieker.

width="640"

Het programma van ‘LeJog Royal’ ziet er globaal als volgt uit.

DAG 1
Verzamelen aan het einde van de middag bij P&O Ferries in Rotterdam. Voor elk team is een luxe tweepersoons buitenhut gereserveerd. Welkomstdiner in het à la carte restaurant op de boot en gelegenheid met elkaar kennis te maken.

DAG 2
Aankomst in Hull. We starten rustig zodat iedereen even kan wennen aan het linksrijden. De eerste etappe leidt door de Yorkshire Dales naar het prachtige Lake district.

Lakedistrict 2
DAG 3
Dwars door het Lake District en over de Hardknott Pass en de Honister Pass naar Galloway Forest. We slaan onze tenten op in het zeer een klein en typisch Brits landhuis uit 1700, omsloten door een groot landgoed. Dit hotel is zoals je het verwacht in Engeland en Schotland, krakende trappen, houten lambriseringen, zware gordijnen en (een aantal) kamers met een hemelbed.
Een stapje terug in de tijd.

fireplace

width="640"

DAG 4
Door Dumfries en Galloway en daarna via de Motorway langs Glasgow naar Loch Lomond, het grootste meer van Schotland.

Piper.

DAG 5
Het prachtige Isle of Skye is aan de beurt om verkend te worden. Laten we hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn zodat we volop kunnen genieten van de waanzinnige vergezichten.

skye

de baai van Portree

DAG 6
Door de Highlands en via de westkust naar Inverness. Overnachting in een klein en ultramodern hotel met een uitmuntende keuken.

DAG 7
We verlaten de westelijke Highlands en rijden naar het Cairngorms National Park. Via de Old Militairy Road, een van de mooiste wegen van de Highlands, gaan we naar het eindpunt van deze dag, de studentenstad Edinburgh. Natuurlijk drinken we hier ‘s avonds een biertje (of glas whisky) in een van de leuke studenten pubs.

IMG_2475

DAG 8
Op deze dag nemen we afscheid van de heerlijke stuurmanswegen van Schotland. Aan het einde van de middag moeten we ons melden in Newcastle voor de terugvaart naar IJmuiden.

Geïnteresseerd in deelname? Reserveer geheel vrijblijvend via onderstaande aanmeldbutton, wij sturen je dan het definitieve programma toe. Je kunt ook een mailtje sturen naar hetty@petrol-and-wine.nl. Vermeld wel even waar je eventuele voorkeur naar uitgaat, deelname met een moderne of met een klassieke auto.

-onvoorziene wijzigingen voorbehouden-

Op www.octanemagazine.nl tref je een kort verslag van de 2016 editie van LeJog Royal aan.Vorig bericht

Goodwood Revival

Volgend bericht

Going East 2017
Meer historie

Goodwood Revival

Het mooiste auto-evenement op de kalender, op eenzame hoogte, de Goodwood Revival. We organiseren hier vooralsnog geen reis...

24 November 2016
× Wil je direct contact?