Programma 2018

Overig / 19 september 2017

Dit is Petrol&Wine jaarprogramma voor 2018, met allemaal nieuwe reizen maar natuurlijk op de vertrouwde leest geschoeid.

De komende weken worden de nieuwe roadtrips uitgewerkt en komen de uitgebreide programma’s per reis op de website te staan.

Wil je van een of een aantal van de reizen het programma (vrijblijvend) thuisgestuurd krijgen, laat dat even weten via hetty@petrol-and-wine.nl.

De Schotse Hebriden,  16 tot en met 23 april

Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft hij.
Deze keer zoeken we de westelijke kusten op met een hoofdrol voor Skye, Harris en Lewis, eilanden die beroemd zijn om hun prachtige, verstilde schoonheid.
We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle.

De Schotse Hebriden zijn prachtig, nog nooit gezien, nog nooit geweest? Dit is je kans.

Tour de France, van 23 tot en met 28 mei

Een reis voor de diehards, voor liefhebbers van een flink potje sturen. Met een start in de vergeten Jura, die echter heel mooie wegen te bieden heeft. We zoeken voor deze rit niet de hoogste passen in de Alpen op, maar richten ons juist op de gebieden waaraan vaak voorbij wordt gereden, zoals de Vercors met zijn vele spectaculaire kloven en ‘balkonwegen’ die aan steile bergwanden hangen, en natuurlijk de Lancets de Montvernier met zijn 18 haarspeldbochten naar de top van de Col de Chaussy.
Reken op mooie routes door de lagere Alpen, de Luberon, de Ardêche en de Cevennen, en veel trajecten met een sportief verleden, niet alleen heuvel- en bergklims, maar uit legendarische rally’s als de Monte Carlo en de Tour de France Automobile.

De Pyreneeën & Catalonië, van 12 tot en met 19 juni

Een roadtrip die zijn naam eer aan doet deze reis die in juni wordt gereden en waarbij de nadruk op het rijden ligt. We hebben inmiddels heel veel kilometers in Spanje gemaakt en weten precies waar je zijn moet om maximaal van je auto te genieten. Op goed geasfalteerde, uitdagende wegen, waarop je heerlijk mooie lijnen kunt rijden, maar waarop je ook kalmpjes kunt cruisen en genieten van het landschap.
De Pyreneeën hebben een hoofdrol, maar vlak Catalonië niet uit, dat ook veel schitterende rallywegen heeft. Niet voor iets introduceren sportfabrikanten daar geregeld hun nieuwste materiaal aan de pers. We starten aan de noordkant van Pyreneeën en ja, de Col de Peyresourde, Col d’Aubisque en Col du Tourmalet staan natuurlijk op het programma.

 

Tour of Ireland, van 3 tot en met 10 september

The Atlantic Way, de Ring of Kerry, de Ring of Baera: deze schitterende wegen langs de Ierse kust vormen de hoofdmoot van onze Tour of Ireland. In 2017 hebben we deze roadtrip voor de eerste keer gedaan en omdat het zo’n succes was, staat hij ook in 2018 op het programma. De start is in Cherbourg, in het noordwesten van Frankrijk. Vanaf dat punt maken we met Irish Ferries de overtocht naar Rosslare in Ierland. Acht dagen later, na alle hoogtepunten van zuidwestelijk Ierland gezien te hebben, doen we hetzelfde in omgekeerde volgorde. Op het programma staan ook Dingle, de Connor Pass, de Cliffs of Moher en de Sky Road voorbij Clifden.

De Tour of Ireland is in  2017 op video gezet, klik HIER om de korte film af te spelen.

GOING SOUTH EAST, van 8 tot en met 15 oktober

Na de eerste editie van Going East klonk de roep om een tweede en daaraan geven we met deze reis gehoor. Deze keer zoeken we het zuidoosten op, met een start en finish in Oostenrijk. De route leidt door Slovenië, Kroatië, Montenegro en Bosnië Herzegovina, met bezoeken aan het eiland Krk en de prachtige vestingstad Dubrovnik.

Reken op mooie kusten en lokkende stranden in Kroatië, spannende bergwegen in het woeste Montenegro, waar we de grens met Albanië dicht naderen. Bosnië Herzegovina, met zijn burchten en kastelen, heeft veel fraais te bieden, met zijn rijke, deels Ottomaanse historie.

Interesse? Mail naar hetty@petrol-and-wine.nl en je wordt automatisch op de hoogte gehouden.

 

 Vorig bericht

The Kitchen Cruise 2017

Volgend bericht

Tweemaal de Franse en Spaanse Pyreneeën in 2018

0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer historie

The Kitchen Cruise 2017

HET IDEE VOOR DEZE 'VREEMDE' EEND IN DE BIJT, DIE IN 2017 PLAATS VOND De film La Grand Bouffe gezien, waarin Marcel Mastroianni...

8 September 2017
× Wil je direct contact?