Rally Trofeo Abarth 2019

Overig / 6 september 2020

De Rally Trofeo Abarth is een vierdaagse rally, speciaal voor liefhebbers van het merk Abarth, met als eindpunt de Officina Abarth in Turijn.

Hij is gericht op bestuurders die van mooie en avontuurlijke wegen houden, waarop je de kwaliteiten van je Abarth prima kunt verkennen en benutten.
Er wordt gereden aan de hand van routeboeken, met instructies die ook voor minder ervaren navigatoren begrijpelijk zijn – het gaat immers om het rijden, niet om het puzzelen.
De Rally Trofeo Abarth bevat lichte competitie-elementen, waaronder minstens één regelmatigheidsproef.

De start is in Kasteel Altembrouck in ‘s Gravenvoeren (België), waar we elkaar ontmoeten voor een gezamenlijk kennismakingsdiner en de briefing.

De eerste etappe brengt ons naar de Vogezen, een gebied waar heel veel rallyhistorie ligt  en waar tal van cols op beklimming door onze Abarths liggen te wachten.

Voor de tweede etappe doorkruisen we de Jura en de gaan we de Vecors in, een ruig gebied onder Grenoble met lieflijke dorpjes maar ook spectaculaire kloven en zogenaamde ‘balkonwegen’, in de wanden uitgekapt.

Na de Vecors sturen we onze Abarths de Alpen in een stoppen de motoren pas in Turijn, waar het hoofdkwartier van Abarth is gevestigd.
We overnachten daar op historische grond, in een hotel dat gevestigd is in een oude fabriek van Fiat, Lingotto genaamd, met op het dak de bekende kombaan waarop de auto’s getest en afgesteld werden voordat ze geleverd werden.

De volgende dag bezoeken we Officina Abarth, waar de Abarths ontwikkeld worden, en waar een mooie collectie klassiekers is ondergebracht, met niet alleen de eigen creaties van Carlo Abarth, want in zijn werkplaatsen zijn niet alleen de racewagens met de zwarte schorpioenen geprepareerd, maar ook de rallykanonnen van Lancia zoals de 037.
Daarna nemen we afscheid van elkaar om op individuele basis aan de thuisreis te beginnen.

De kosten van deelname aan de Rally Trofeo Abarth bedragen € 2975,– per equipe van twee personen op basis van een gedeelde tweepersoonskamer. In de prijs zijn begrepen vier hotelovernachtingen, ontbijten, lunches, diners, routeboeken en begeleiding.

De reis wordt in 2019 voor Abarth georganiseerd door Petrol & Wine.
Wil je meer informatie? Bel met Hetty Louwaard, +31653108651.

Inschrijven is mogelijk door een e-mail e sturen naar Hetty Louwaard, via hetty@petrol-and-wine.nlVorig bericht

Roadtrip Corsica en Sardinië

Volgend bericht

Ons 2022 reisprogramma

0 Reacties


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Meer historie

Roadtrip Corsica en Sardinië

In verband met het Covid-19 virus is deze reis die in juni 2020 zou plaatsvinden, verplaatst naar juni 2021. Er wordt...

24 May 2020
× Wil je direct contact?