Geachte medereizigers & beste vrienden,

het stof is al wat gaan liggen, de wagens allicht al gewassen en gestald en nu blijven de herinneringen nog ….  En dat zijn er nogal wat.

Het was een hectische maar o zo fijne 10-daagse.  Zonet nog heb ik mijn Zettie geleegd en kwam ik nog uit bij een kartonnetje met 3 flessen (overigens uitstekende) Spaanse wijn, een flesje zeer goede olijfolie en een hoop reisgidsen (die extra kilo’s had ik dus beter niet meegenomen want niet geconsulteerd wegens te druk 🙂

Soit, dit was mijn 3de trip in 12 maanden dat ik Petrol&Wine ken; en ik moet zeggen dat voor mij deze trip (veruit) de beste was – ik verklaar mij nader.

De hotels waren zoals steeds toppie; het eten ook – behalve dan voor mij misschien die ene keer in ons hotel in Avis – maar dat werd dan weer ruimschoots goedgemaakt door het fantastische hotel en de mooie – weliswaar desolate – ligging. De ritten waren steeds een goede combinatie qua afstand en waar mogelijk een goede mix tussen rechte baantjes en slingerwegjes.  Ook top.  Dus alles bij mekaar nu al reeds – een dikke pluim voor Hetty en Ton – want het uitgezette programma was ‘vom Feinsten’!!

Zeer goede herinneringen bewaar ik aan Salamanca met het fantastische 5* hotel met een interieur en een sfeer om van te duizelen (vooral de bar – waar we jammer genoeg niet of nauwelijks van gebruik hebben gemaakt) en ook het eten aldaar bij V. Guitierez (al zal die man mij waarschijnlijk geblacklist hebben wegens mijn opmerking – dit speenvarken smaakt net zoals kip 😉

Ook fantastisch was ons hotel in Comporta waarbij werkelijk alles mij met verstomming sloeg (de ligging, de design-aspecten v/h hotel, de auto-gekke en zeer vriendelijke manager Nuño, het eten, de poolbar, het zwembad, de toffe kamers, het ontbijt, …. en natuurlijk ook het weer!!)  Dat doet er natuurlijk ook veel aan.

Wat een ontvangst

En dan was er onze stop-over in Almancil die we ook niet licht zullen vergeten; er was het traktaat van Petra in hun schitterende villa aan het strand, er was de BBQ in de tuin met superlekker eten en dan was er ook nog een DJ en warempel werd er ook nog af en toe gedanst – en hoe.  Het knetterde af en toe naar ik gehoord heb – maar beeldmateriaal in welke vorm dan ook zal verheldering moeten scheppen hier en daar 🙂  I almost lost my shirt; but luckily not my pants 🙂   Paradise by the dashboard light – nog auto-gerelateerd ook – hoe krijgt men het voor mekaar nietwaar?  En zoals ik al eerder aanhaalde – wat deze avond betreft was er een ERVOOR en een ERNA 🙂

Ontsteek de vurenHermosa Espana Y Portugal (76)Keus genoeg

Volgende stop dan in Avis – ook dit hotel en de rit ernaartoe zal mij heugen; het was een leuk dagje partneren met de SLK van Bert en Will(ie) – heel tof.  Het hotel – zoals gezegd – en zeker de infinity pool met een zicht op wat leek op Afrikaanse savanne? – schitterend zonder meer.

Adembenemende landschappen

En dan The Yeatman in Porto, weer heel anders en ook weer top.  Met een fantastisch apero-moment met zicht op Porto; lekker eten en een sfeer van grandeur en 5* service in het hotel. Uiteraard mag ik natuurlijk de sauna en de massage niet vergeten – zalig gewoon.  En dan de morgen erna – als ultieme verrassing – spektakel eerste klas met een fontein in de badkamer!!! Kan tellen als vergeet-me-nietje.  Jammer dat ik daar geen foto van heb genomen maar was toen toch even van mijne a-propos zoals ze in schoon Vlaams plegen te zeggen.  Er stond in no-time 1 cm water in de hele badkamer en een stuk erbuiten.  Gelukkig was het water niet superheet want het was de warmwaterkraan die eraf lag (oops)

En dan was er Astorga met een leuk authentiek Spaans hotel en toffe momenten bij de honesty-bar.  En omdat het weer niet al te uitnodigend was, was de bar dat eens te meer wel 😉

Hermosa Espana Y Portugal (55)

De laatste rit was er ook eentje om in te lijsten met de Picos de Europa als highlight; fantastische landschappen en alreeds ontbolsterende herfstkleuren.  Prachtig!!

Gelukkig nog net op tijd in Bilbao om toch even in het Guggenheim museum langs te gaan – waar het gebouw het moeiteloos haalde van de inhoud – maar toch nog de moeite waard.

Zo – wat dat betreft mijn verslagje – ik heb uiteraard nog veel dingen niet kunnen vermelden maar dit geeft toch al een beeld van hoe ik deze geweldig toffe reis beleefd heb.

En niet in het minst natuurlijk door de fantastische mensen die deelnamen – mensen die ik al 1 of zelfs tweemaal ervoor ontmoet had – maar ook vele toffe tot-dan-toe-voor-mij onbekenden.  Ik hoop jullie allen nog vaak terug te zien op volgende trips – jullie waren allen zo gastvrij en geweldig gezelschap.

Ik heb redelijk wat plaatjes geschoten en hopelijk hebben sommigen ook teruggeschoten zodat ik misschien ook af en toe mezelf te zien krijg (of misschien toch beter niet 😉

Hermosa Espana Y Portugal (33)

Ik weet in ieder geval dat Piet het equivalent van zeker 200 klassieke fotorolletjes moet volgeschoten hebben want zijn camera was steeds in aanslag – dus daar moet toch wat (al dan niet explosief?) materiaal tussen zitten dunkt me (ha ha).

Geert Hendrikx

Als u door dit korte reisverslag bent geïnspireerd, in 2016 wordt door Petrol & Wine wederom een roadtrip georganiseerd, dit keer door het zuiden van Spanje.

Pin It on Pinterest

Share This
× Wil je direct contact?