Naar de punt van de Italiaanse laars.

Klik hier voor een korte filmimpressie van de finishlocatie.

Lo Stivale Italiano was in mei 2016 zo’n succes dat we deze avontuurlijke roadtrip bij voldoende belangstelling graag nogmaals organiseren. De reis staat voor  2018 niet op het programma, maar zou  je deze roadtrip rit toch graag (zelf) willen maken? Neem contact op met Petrol & Wine dan kunnen we de mogelijkheden bespreken.

Met Florence als start en finishplaats. De route leidt helemaal naar de voet van de Italiaanse laars (Lo Stivale). Natuurlijk komen we over een aantal routes van de Mille Miglia en van de oude Romeinen (Via Appia, Via Aurelia, Via Flaminia).
Pas na deze reis kun je zeggen dat je Italië echt gezien hebt. Deelname is mogelijk met een moderne auto.

Het programma ziet er globaal als volgt uit.

DAG 1
We ontmoeten elkaar op in Florence, waar alle deelnemers op eigen gelegenheid heen komen.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (6)

DAG 2
Dag twee van Lo Stivale Italiano leidt over de prachtige heuvels van Toscane naar Rome. We rijden een gedeelte van de route van de Mille Miglia en hebben een gezamenlijke lunch en wijnproeverij bij een leuk klein wijnhuis nabij Orvieto. Daarna rijden we door naar Rome en overnachten in een hotel in klassieke Italiaanse  stijl, net buiten Rome stad.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (53)

DAG 3
Vanaf Rome verder zuidwaarts. We komen langs Pompeii, waar de mogelijkheid is een stop te maken. Aan het einde van de dag strijken we neer in een hypermoderne hotel dat is gevestigd in een omgebouwd 13e-eeuws klooster, gelegen op een klif in Amalfi. Vanaf het terras is er een prachtig uitzicht over de Tyrreense zee.

DAG 4
We duiken steeds verder de Italiaanse laars in. De overnachting op dag vier is wederom aan de kust.

Santavenere1

DAG 5
Een ontspannen en relatief korte route naar (bijna) de punt van de laars. Het moderne en direct aan het strand gelegen hotel zal het onderkomen zijn voor de komende twee dagen.

DAG 6
Een rustdag. Na 5 dagen rijden kunnen we vandaag een beetje relaxen. Genieten van de faciliteiten van het hotel, een balletje slaan op de nabij geleden golfbaan of de route rijden die we in de punt van de laars hebben uitgezet. Er is, op deze zesde dag van de rally, voor ieder wat wils.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (119)

DAG 7
Vandaag worden er weer kilometers gemaakt. Einddoel van deze dag? Matera, een stadje in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata en hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier zijn diverse films opgenomen, onder meer over het leven van Jezus Christus ‘Il Vangelo secondo Matteo’ (1964) van Pasolini en ‘The Passion of the Christ’ (2004) van Mel Gibson. We verblijven in een buitengewoon hotel.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (142)

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (133)

DAG 8
Langzaam maar zeker rijden we terug naar het noorden. Vandaag rijden we naar Santa Stefano di Sessanio,  waar we zullen overnachten in een hotel waar nog lang over zal worden nagepraat.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (2)

Il Stivale Italiano Petrol&Wine (58)

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (1)

DAG 9
De laatste dag van deze Italiaanse rondrit. Met weemoed verlaten we het prachtige Santo Stefano di Sessanio en rijden via een laatste uitdagende route naar Florence. We overnachten aan de rand van Florence. Het afscheidsdiner wordt, als het weer het toelaat, buiten geserveerd. Met uitzicht op het het silhouet Florence, toasten we op Lo Stivale Italiano.

Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (31)
Petrol&Wine, Lo Stivale Italiano. (45)

Petrol&Wine biedt de mogelijkheid om de auto per (gesloten) trailer naar Florence te laten vervoeren. (zowel enkele reis als een retour)

Het is een reis waarin aardig wat kilometers gemaakt moeten worden, over fraaie wegen maar, vooral in het zuidelijke deel van Italie, ook over wegen van mindere kwaliteit en af en toe over de snelweg. De te rijden dag afstanden bedragen tussen de 250 en 400 kilometer.

Heb je belangstelling voor deze avontuurlijke en fraaie roadtrip naar de punt van de Italiaanse laars? Stuur een kort mailtje met naam, telefoonnummer en wensen naar hetty@petrol-and-wine.nl en wij nemen vrijblijvend contact met je op.

-wijzigingen onder voorbehoud-

Pin It on Pinterest

Share This
× Wil je direct contact?