Las Sierras de España, het verslag

Reisverslagen / 20 november 2016

Petrol&Wine Las Sierras de Espana (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uiteraard stond Spanje in 2016 weer op het programma, het waren uitdagende wegen, echter goed geasfalteerd en dikwijls met opvallend weinig verkeer. De natuur is er prachtig, Spanje heeft geweldige hotels en het eten is er voortreffelijk. En de wijnen? Top.

Dit jaar hebben we de mooiste sierras aangedaan, vanaf het noorden dwars door de binnenlanden naar Andalusië, de zuidelijkste provincie van Spanje.

Voortreffelijk dinerpetrolandWine, tafelschikking

De epiloog was in het zuiden van Frankrijk, nabij Pau, bekend van de Grand Prix Historique door de straten van de stad. Alle deelnemers kwamen op eigen gelegenheid naar de startplaats. De tocht werd afgesloten met een afscheidsdiner in Sevilla.

dsc_4330

DAG 1
De aftrap van deze trip werd gegeven in een prachtige Hostellerie in Pau. Het welkomstdiner in het bijbehorende restaurant was voor de fijnproevers onder de deelnemers.
img_4647img_5571

DAG 2
De epiloog van Las Sierras de España werd gereden in de Pyreneeën, waar bekende bergklims uit de Tour de France Automobile werden genomen, zoals ondermeer de Col d’Aubisque.
De route leidde door het natuurpark Bardenas Reales. Het is door de Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat en heeft een bijna maanachtig landschap met ravijnen, hoogvlaktes en rotsen. Het park is een geregelde inspiratiebron voor schilders en schrijvers en is toneel geweest voor talrijke reclamespots, videoclips en films zoals Game of Thrones, The pride and the passion en The world is not enough.
Het hotel aan het einde van de dag was op het lijf geschreven van Petrol&Wine,  een prachtige wine estate.

dsc_4183

 

 

P&Wspanjewebsite

DAG 3
Het traject van dag 3 ging langs Rioja en Navarra, het voormalig koninkrijkje dat duizend jaar geleden het machtigste van Spanje was. Het was een mix van land- en bergwegen, afwisselend en uitdagend en met uitstekende wegdekken.
Na deze uitdagende route was het goed relaxen in een van de oudste kastelen van Spanje met een adembenemend uitzicht vanaf de kantelen.

img_5635

img_5745

DAG 4
We zakten af naar het gebied ten oosten van Madrid. Overnachting in een tot hotel omgebouwde burcht.

img_5639

DAG 5
Een dag waarop aardig wat kilometers overbrugd moesten worden. De rit eindigde in de prachtige Sierra de Cazorla.

P&WSpanjeweb5

 

dsc_4250

DAG 6
De bekendste sierra van Spanje stond voor deze dag op het programma, de Sierra Nevada. Daarna werd voor drie dagen ingecheckt in  een prachtig estate waar het meer dan goed vertoeven was.

img_5641

img_5732

Petrol&Wine Las Sierras de Espana (7)

DAG 7 en DAG 8
Op dag 7 was er gelegenheid om te relaxen, Granada te bezoeken of de route te rijden die in de buurt was uitgezet.
Voor dag 8 stond een bijzondere route over de mooiste (en stille) wegen van het achterland van Andalusië op het programma.

 

img_5781

 

dsc_4488

dsc_4234

DAG 9
Een afscheid in het mooie Sevilla, waar werd gelogeerd in het mooiste hotel van de stad.

img_5803

P&WSpanje4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dsc_4700

 

img_5850Vorig bericht

De kenmerken van de reizen van Petrol & Wine

Volgend bericht

Goodwood Revival
Meer historie

De kenmerken van de reizen van Petrol & Wine

Petrol & Wine organiseert reizen voor autoliefhebbers die graag (veel) rijden over mooie en uitdagende wegen. Wij onderscheiden...

1 May 2016
× Wil je direct contact?