De roadtrip door Schotland hebben we vanwege de Covid pandemie meer dan drie keer moeten verplaatsen. Van uitstel kwam gelukkig geen afstel. Eind april 2022 hebben we dan eindelijk een week lang kunnen genieten van fraaie en lege stuurmanswegen, van adembenemende natuur en van de mysterieuze en mystieke sfeer van de Schotse Highlands.

Tijdens deze uitdagende Petrol & Wine roadtrip reden we langs de ruige westelijke kusten van Schotland en dwars door de Highlands. We bezochten de door Paul McCartney zo fraai bezongen Mull of Kintyre en de eilanden Mull en Islay, beroemd om zijn prachtige en verstilde schoonheid en vele distilleerderijen waar single malt whisky’s worden gemaakt met de voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavullin, Ardbeg, Laphroaigh en Coal Ila. Via onder andere het indrukwekkende Glencoe, bekend van de opnamen van James Bond films, en het Trossachs National Park leidde de weg terug naar de ferry in Newcastle.

Wil je deze rit graag individueel maken? Wij helpen je graag. Bijvoorbeeld met het routeboek, aanbevelingen voor leuke hotels en/of het boeken daarvan. Stuur een berichtje naar hetty@petrol-and-wine.nl.

Interesse?

8 + 13 =

Pin It on Pinterest

Share This
× Wil je direct contact?