Tour de France 2018

Overig / Reizen uit voorgaande jaren / 1 januari 2018

Rijden over uitdagende stuurmanswegen, door bijzondere streken en logeren in sfeervolle hotels, dat was de Tour de France in 2018.

Een reis voor de liefhebbers van een flink potje sturen. Met een start in de vergeten Jura, die verrassend mooie wegen te bieden heeft. We zoeken voor deze rit niet de hoogste passen op, maar richten ons juist op de gebieden waaraan vaak voorbij wordt gereden, zoals de Vercors met zijn spectaculaire kloven en ‘balkonwegen’ die aan steile bergwanden hangen. Reken op mooie routes door de Luberon en de Camarque en langs imponerende Gorges zoals de Gorges du Verdon. We rijden een aantal trajecten met een sportief autoverleden, niet alleen heuvel- en bergklims, maar ook delen van legendarische rally’s als de Tour de France Automobile.

PROLOOG (optioneel)
Voor degenen die het leuk vinden om in het midden van Frankrijk te overnachten en reeds daar aan met een aantal reisgenoten kennis te maken, hebben we een proloog. We verzamelen daarvoor in de Jura.Voor de volgende dag hebben we een fraaie route beschikbaar die ons naar Isère brengt, waar deze trip officieel van start gaat.

Dag 1
Degenen die aan de proloog meedoen, rijden op deze dag via een fraaie route naar Isère waar de andere deelnemers op eigen gelegenheid naar toe komen.
’s Avonds hebben we een gezamenlijk diner in het restaurant van het hotel.

Dag 2
Een uitdagende route dwars door de Vercors. De prachtige Gorges du Nan en de Col de la Machine staan op deze dag op het programma.

Dag 3
Op deze dag bedwingen we de indrukwekkende Mont Ventoux en rijden we zuidwaarts door de prachtige Luberon naar een bijzonder hotel in de Camargue

Dag 4
Een dag ter vrije besteding, lekker relaxen in het fraaie hotel, een rit door de prachtige Camargue of het nabijgelegen Arlès bezoeken.

Dag 5 
Op deze etappedag rijden we via de Gorges du Verdon naar Grasse.

Dag 6
Op deze laatste dag rijden we prachtige trajecten uit legendarische rally’s als de Monte Carlo en Tour de France Automobile.

Dag 7
Individuele thuisreis.

Heb je interesse in deze reis of wil je meer informatie, e-mail dan naar hetty@petrol-and-wine.nl.
Deelname kan zowel met een moderne als klassieke auto, de dagafstanden liggen tussen de 275 en 350 kilometer.Vorig bericht

De Hebriden, Skye, Lewis en Harris 2018

Volgend bericht

Going South East 2018
Meer historie

De Hebriden, Skye, Lewis en Harris 2018

Schotland behoort al jaren tot onze favorieten en dat blijft hij. In 2018 bezochten we de noord-westelijke kusten op, met een bezoek...

28 November 2017
× Wil je direct contact?