Ons reisprogramma voor 2021

Overig / Programma voor 2021 / Reisaanbiedingen / Slider / 18 juni 2020

In 2020 stonden er een aantal mooie roadtrips op het programma, in verband met het Covid-19 virus zijn vier van deze reizen verplaats naar 2021.

Mooie reizen met evenzo mooie bestemmingen. Natuurlijk rijden we traditiegetrouw door Schotland, verkennen we de eilanden Corsica en Sardinië en is een roadtrip door Engeland en Wales de hekkensluiter. Nieuw is een rondreis door Kroatië en het prachtige Montenegro.

1000 Miles of Scotland van woensdag 21 tot en met woensdag 28 april 2021

Schotland, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Ook dit jaar hebben we weer een 1000 Miles op het programma staan, echter met een nieuwe route. Deze keer zoeken we de westelijke kusten op, met een bezoek aan de door Paul McCartney zo fraai bezongen Mull of Kintyre en het eiland Islay, beroemd om zijn prachtige, verstilde schoonheid en de vele distilleerderijen, waar single malt whisky’s worden gemaakt met die voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavulin, Ardbeg, Laphroigh en Coal Ila. We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle, van waaruit we binnen nauwelijks een uur al in een gebied zijn waar het heel fijn autorijden is.

 


Corsica & Sardinië van donderdag 3 tot en met vrijdag 11 juni 2021

Twee parelen in de Middellandse zee, het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent desalniettemin hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook ruig met en groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

We varen vanuit Italië naar Corsica, steken daarna over naar Sardinië, en varen naar de kust van Midden-Italië om vervolgens door Toscane huiswaarts te rijden.


Going South East (Kroatië en Montenegro) 5 tot en met 14 september

De route voor deze derde versie van Going South East gaat door Kroatië en Monenegro

Het is een avontuurlijke reis met culturele aspecten. Het rijden over mooie wegen heeft als vanouds een grote rol. Vooral de etappes door het prachtige Montenegro zullen niet alleen mooi, maar ook uitdagend zijn.

Reken op mooie kusten en verlokkelijke stranden in Kroatië, Montenegro biedt naast een prachtige kust ook  veel ruige natuur en cultuur.

 

Beeldschoon Montenegro

 


Engeland & Wales 9 tot en met 17 oktober 2021

De Cotswolds, met zijn goudgele huizen, het Peak District met zijn adembenemende uitzichten en Wales vormen de hoofdelementen van deze reis door het midden van Groot-Brittannië. We komen bij deze trip door het hart van het gebied waar ooit de Britse auto-industrie floreerde. MG, Austin Healey en vele andere zijn er niet meer, maar Aston Martin en Morgan houden dapper stand. Beide bedrijven vereren we met een bezoek en wellicht slagen we erin voor iedereen een dagdeel een Morgan te huren zodat er persoonlijk kennis gemaakt kan worden met de rijeigenschappen van deze excentrieke automobielen.

En om, vast een beetje in de juiste stemming te komen, Ton Roks heeft de route voor deze roadtrip door Wales afgelopen najaar reeds verkend met de MGB GT. Klik hier voor het artikel. 

 

Hoe mooi is dit!

 


De weg naar St Petersburg (onder voorbehoud)

De tweede stad van Rusland, waar zich ooit het hof van Keizer Peter de Grote bevond. De stad van Dostojewski, de grote schrijver die claimde dat er niets ter wereld was dat je niet in St Petersburg kon vinden. Een geweldige en fascinerende stad vol paleizen en grandeur, die niet alleen is gebouwd als een poort naar Europa, maar ook tot in het diepst van zijn ziel Europees te zijn.

Via Duitsland, Polen en de Baltische staten rijden we naar St Petersburg, met voldoende tijd om Polen, Litouwen, Letland en Estland te leren kennen en prachtige historische steden als Gdansk en Tallinn te bezoeken.

Deze roadtrip is ruim 2500 kilometer lang, reden waarom we na enkele dagen in St Petersburg te hebben doorgebracht, de mogelijkheid bieden om terug te vliegen nadat we de auto’s op transport hebben gezet. 

Voor diegenen die dan nog niet genoeg hebben van dit avontuur, bieden we echter een leuke terugreis aan, over de weg en het water, via Helsinki naar Travemünde.

 

Indrukwekkend Sint Petersburg

 


Roadtrip Ardennen en Eiffel (data nog nader te bepalen)

Een korte trip van vier dagen uit en thuis, rijden over mooie wegen, verblijven in gezellige hotels, genieten van een uitstekend diner met bijpassende wijnen, en – niet onbelangrijk – met elkaar bijpraten.

Dagetappes van niet meer dan 250 kilometer, waardoor er alle tijd is relaxt te ontbijten, nog een extra kopje koffie te drinken en dan pas te vertrekken. In de loop van de middag arriveer je in het volgende hotel zodat er volop gelegenheid is van de aanwezige faciliteiten te genieten of een lekkere wandeling te maken.

 

 

Heb je interesse in een van deze reizen of kunnen wij je op een andere wijze van dienst zijn? Wij denken graag met je mee.

Stuur je verzoek naar Hetty Louwaard via hetty@petrol-and-wine.nl, dan nemen we geheel vrijblijvend contact met je op.

Bellen kan natuurlijk ook: 0651126482.

 


Tags: , , , , , , , ,
Vorig bericht

Roadtrip Corsica en Sardinië

Volgend bericht

Rally Trofeo Abarth 2019

Bezoekers lazen ook


Meer historie

Roadtrip Corsica en Sardinië

In verband met het Covid-19 virus is deze reis die in juni 2020 zou plaatsvinden, verplaatst naar juni 2021. Er wordt...

24 May 2020
× Wil je direct contact?