Ons 2022 reisprogramma

Overig / Programma voor 2022 / Reisaanbiedingen / Slider / 8 september 2021

Mooie reizen met evenzo mooie bestemmingen hebben we in 20222 voor de reisliefhebber in petto. We verkennen de eilanden Corsica en Sardinië en er is een roadtrip door Schotland en eentje door Engeland en Wales. We starten het seizoen in april en dichtbij huis met een korte roadtrip door de Ardennen en de Eifel.

LET OP: alle genoemde data zijn nog enigszins onder voorbehoud. 

 


Roadtrip Ardennen en Eifel, zondag 10 tot en met woensdag 13 april

Om het seizoen te starten een korte trip van vier dagen uit en thuis, rijden over mooie wegen, verblijven in gezellige hotels, genieten van een uitstekend diner met bijpassende wijnen, en – niet onbelangrijk – met elkaar bijpraten.

Dag etappes van niet meer dan 250 kilometer, waardoor er alle tijd is relaxt te ontbijten, nog een extra kopje koffie te drinken en dan pas te vertrekken. In de loop van de middag arriveer je in het volgende hotel zodat er volop gelegenheid is van de aanwezige faciliteiten te genieten of een lekkere wandeling te maken. 

 

 

 

 


1000 Miles of Scotland, woensdag 27 april tot en met woensdag 4 mei

Een uitdagende Petrol & Wine roadtrip waarbij we langs de ruige westelijke kusten van Schotland en dwars door de Highlands rijden. We bezoeken de door Paul McCartney zo fraai bezongen Mull of Kintyre en de eilanden Mull en Islay, beroemd om zijn prachtige en verstilde schoonheid en vele distilleerderijen waar single malt whisky’s worden gemaakt met de voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavullin, Ardbeg, Laphroaigh en Coal Ila. We komen door de prachtige Cairngorms, Glencoe en het Trossachs National Park.

 

Schotse natuur

 


Corsica & Sardinië I, dinsdag 21 tot en met woensdag 29 juni

Corsica & Sardinië II, vrijdag 2 tot en met zaterdag 10 september 

Twee maal een trip naar twee parelen in de Middellandse zee, het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent desalniettemin hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook ruig met en groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

We varen vanuit Italië naar Sardinië en Corsica.


Engeland & Wales, zondag 2 tot en met dinsdag 10 oktober

De Cotswolds, met zijn goudgele huizen, het Peak District met zijn adembenemende uitzichten en Wales vormen de hoofdelementen van deze reis door het midden van Groot-Brittannië. We komen bij deze trip door het hart van het gebied waar ooit de Britse auto-industrie floreerde. MG, Austin Healey en vele andere zijn er niet meer, maar Aston Martin en Morgan houden dapper stand. Beide bedrijven vereren we met een bezoek en wellicht slagen we erin voor iedereen een dagdeel een Morgan te huren zodat er persoonlijk kennis gemaakt kan worden met de rijeigenschappen van deze excentrieke automobielen.

 

Prachtige en uitdagende wegen

 


Heb je interesse in een van deze reizen, meer informatie kun je downloaden via de linkjes in de separate programma’s die staan onder het kopje “reizen in 2022” of laat ons weten welke reis je voorkeur heeft en wij sturen je het volledige programma toe zodra dat gereed is.

Kunnen wij je op een andere wijze van dienst zijn? Wij denken graag met je mee.

Stuur je verzoek naar Hetty Louwaard via hetty@petrol-and-wine.nl, dan nemen we geheel vrijblijvend contact met je op.

Bellen kan natuurlijk ook: 0651126482.

 Vorig bericht

Rally Trofeo Abarth 2019

Volgend bericht

Roadtrip Ardennen en Eifel 2022
Meer historie

Rally Trofeo Abarth 2019

De Rally Trofeo Abarth is een vierdaagse rally, speciaal voor liefhebbers van het merk Abarth, met als eindpunt de Officina...

6 September 2020
× Wil je direct contact?