Ons reisprogramma voor 2020

Overig / Programma voor 2020 / Reisaanbiedingen / Slider / 19 november 2019

In 2020 staan er weer een aantal mooie roadtrips op het programma.

In verband met het Covid-19 virus worden de reizen die in april, mei en juni op het programma staan, verplaatst naar een nog nader te bepalen datum.

Vijf mooie reizen met een evenzo mooie bestemmingen, waaronder een uitdagende rit via de Baltische Staten naar St. Petersburg. Maar natuurlijk rijden we traditiegetrouw ook door Schotland, verkennen we de eilanden Corsica en Sardinië, gaan we naar Frankrijk en is Wales de hekkensluiter van 2020.

1000 Miles of Scotland van woensdag 22 tot en met woensdag 29 april, uitgesteld

Schotland, we kunnen er niet genoeg van krijgen. Ook dit jaar hebben we weer een 1000 Miles op het programma staan, echter met een nieuwe route. Deze keer zoeken we de westelijke kusten op, met een bezoek aan de door Paul McCartney zo fraai bezongen Mull of Kintyre en het eiland Islay, beroemd om zijn prachtige, verstilde schoonheid en de vele distilleerderijen, waar single malt whisky’s worden gemaakt met die voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavulin, Ardbeg, Laphroigh en Coal Ila. We varen naar Schotland met de veerdienst van IJmuiden naar Newcastle, van waaruit we binnen nauwelijks een uur al in een gebied zijn waar het heel fijn autorijden is.

 


Corsica & Sardinië van maandag 8 tot en met dinsdag 16 juni, uitgesteld

Twee parelen in de Middellandse zee, het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent desalniettemin hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook ruig met en groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

We varen vanuit Italië naar Corsica, steken daarna over naar Sardinië, en varen naar de kust van Midden-Italië om vervolgens door Toscane huiswaarts te rijden.

 


Imperial St Petersburg van 2 tot en met 15 september, uitgesteld

De tweede stad van Rusland, waar zich ooit het hof van Keizer Peter de Grote bevond. De stad van Dostojewski, de grote schrijver die claimde dat er niets ter wereld was dat je niet in St Petersburg kon vinden. Een geweldige en fascinerende stad vol paleizen en grandeur, die niet alleen is gebouwd als een poort naar Europa, maar ook tot in het diepst van zijn ziel Europees te zijn.

Via Duitsland, Polen en de Baltische staten rijden we naar St Petersburg, met voldoende tijd om Polen, Litouwen, Letland en Estland te leren kennen en prachtige historische steden als Gdansk en Tallinn te bezoeken.

Deze roadtrip is ruim 2500 kilometer lang, reden waarom we na enkele dagen in St Petersburg te hebben doorgebracht, de mogelijkheid bieden om terug te vliegen nadat we de auto’s op transport hebben gezet. 

Voor diegenen die dan nog niet genoeg hebben van dit avontuur, bieden we echter een leuke terugreis aan, over de weg en het water, via Helsinki naar Travemünde.

 

Indrukwekkend Sint Petersburg

 


Tour de France september 

(onder voorbehoud, exacte data nog niet bekend)

Hoge bergen, diepe dalen, prachtige plateau’s, imponerende kloven, lieflijke velden en dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Frankrijk heeft het allemaal – plus een enorme historie in de autosport, alleen met de 24 Uren van Le Mans, maar ook met de Tour de France Automobile, een opwindende combinatie van heuvelklims, rallyproeven en circuitraces. De wegen van de Tour de France vormen weer het thema voor de derde editie van deze roadtrip.

 

Prachtige (balkon) wegen in Frankrijk

 


Engeland & Wales 7 tot en met 15 oktober

(data nog onder voorbehoud)

De Cotswolds, met zijn goudgele huizen, het Peak District met zijn adembenemende uitzichten en Wales vormen de hoofdelementen van deze reis door het midden van Groot-Brittannië. We komen bij deze trip door het hart van het gebied waar ooit de Britse auto-industrie floreerde. MG, Austin Healey en vele andere zijn er niet meer, maar Aston Martin en Morgan houden dapper stand. Beide bedrijven vereren we met een bezoek en wellicht slagen we erin voor iedereen een dagdeel een Morgan te huren zodat er persoonlijk kennis gemaakt kan worden met de rijeigenschappen van deze excentrieke automobielen.

 En om, vast een beetje ind e jiiste stemming te komen, Ton Roks heeft de route voor deze roadtrip door Wales afgelopen najaar reeds verkend met de MGB GT. Klik hier voor het artikel. 

 

Hoe mooi is dit!

 

Heb je interesse in een van deze reizen of kunnen wij je op een andere wijze van dienst zijn? Wij denken graag met je mee.

Stuur je verzoek naar Hetty Louwaard via hetty@petrol-and-wine.nl, dan nemen we geheel vrijblijvend contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 0651126482.

 


Tags: , , , , , , , ,
Print Friendly, PDF & Email

Vorig bericht

Aventura Ibérica

Volgend bericht

ROADTRIP CORSICA & SARDINIË

Bezoekers lazen ook


Uitgelicht

Aventura Ibérica

Spanje tracteert de deelnemers op fantastische (en lege) wegen. De Picos de Europa, fraaie nationale parken,...

16 July 2019

Webdevelopment Passionate Bastards