Ons volledige 2022 reisprogramma

Overig / Programma voor 2022 / Reisaanbiedingen / Slider / 8 september 2021

Mooie reizen met evenzo mooie bestemmingen hebben we voor de reisliefhebber in petto in 2022. We verkennen de eilanden Corsica en Sardinië en er is een roadtrip door Schotland en eentje door Engeland en Wales. Nieuw is de rondreis door Kroatië en het prachtige Montenegro en er staat een uitdagende rit naar Sint Petersburg op het programma. We starten het seizoen in april en dichtbij huis met een korte roadtrip door de Ardennen en de Eifel. Alle genoemde data zijn nog enigszins onder voorbehoud. 

 


Roadtrip Ardennen en Eifel, zondag 10 tot en met woensdag 13 april

Om het seizoen te starten een korte trip van vier dagen uit en thuis, rijden over mooie wegen, verblijven in gezellige hotels, genieten van een uitstekend diner met bijpassende wijnen, en – niet onbelangrijk – met elkaar bijpraten.

Dag etappes van niet meer dan 250 kilometer, waardoor er alle tijd is relaxt te ontbijten, nog een extra kopje koffie te drinken en dan pas te vertrekken. In de loop van de middag arriveer je in het volgende hotel zodat er volop gelegenheid is van de aanwezige faciliteiten te genieten of een lekkere wandeling te maken. 

 

 

 

 


1000 Miles of Scotland, donderdag 21 tot en met donderdag 28 april

Een uitdagende Petrol & Wine roadtrip waarbij we langs de ruige westelijke kusten van Schotland en dwars door de Highlands rijden. We bezoeken de door Paul McCartney zo fraai bezongen Mull of Kintyre en de eilanden Mull en Islay, beroemd om zijn prachtige en verstilde schoonheid en vele distilleerderijen waar single malt whisky’s worden gemaakt met de voor Islay zo typische rooksmaak, zoals Lagavullin, Ardbeg, Laphroaigh en Coal Ila. We komen door de prachtige Cairngorms, Glencoe en het Trossachs National Park.

 

Schotse natuur

 


Engeland & Wales, woensdag 11 tot en met woensdag 18 mei

De Cotswolds, met zijn goudgele huizen, het Peak District met zijn adembenemende uitzichten en Wales vormen de hoofdelementen van deze reis door het midden van Groot-Brittannië. We komen bij deze trip door het hart van het gebied waar ooit de Britse auto-industrie floreerde. MG, Austin Healey en vele andere zijn er niet meer, maar Aston Martin en Morgan houden dapper stand. Beide bedrijven vereren we met een bezoek en wellicht slagen we erin voor iedereen een dagdeel een Morgan te huren zodat er persoonlijk kennis gemaakt kan worden met de rijeigenschappen van deze excentrieke automobielen.

 

Prachtige en uitdagende wegen

 


 

Corsica & Sardinië, dinsdag 12 tot en met woensdag 29 juni

Twee parelen in de Middellandse zee, het ruige (Franse) Corsica en het lieflijke (Italiaanse) Sardinië. Corsica is klein maar kent desalniettemin hoge bergen zoals de Monte Cinto en Monte Rotondo, achtereenvolgens 2700 en 2600 meter hoog. Het landschap is ruig en in het binnenland zijn de wegen uitdagend. De kusten zijn echter uitnodigend, net zoals die van Sardinië, met zijn smaragdgroene wateren, beeldschone stranden en gezellige havenstadjes. Het binnenland is ook ruig met en groot nationaal park, waar adelaars in de lucht cirkelen en wilde katten in het dichte struikgewas op jacht zijn.

We varen vanuit Italië naar Corsica, steken daarna over naar Sardinië, en varen naar de kust van Midden-Italië om vervolgens door Toscane huiswaarts te rijden.


Going South East, zondag 2 tot en met woensdag 12 oktober

De route voor deze derde versie van Going South East gaat door Kroatië en Montenegro

Het is een avontuurlijke reis met culturele aspecten. Het rijden over mooie wegen heeft als vanouds een grote rol. Vooral de etappes door het prachtige Montenegro zullen niet alleen mooi, maar ook uitdagend zijn.

Reken op mooie kusten en verlokkelijke stranden in Kroatië, Montenegro biedt naast een prachtige kust ook  veel ruige natuur en bijzondere cultuur.

 

Beeldschoon Montenegro

 


De weg naar St Petersburg, vrijdag 2 tot en met vrijdag 16 september 

De tweede stad van Rusland, waar zich ooit het hof van Keizer Peter de Grote bevond. De stad van Dostojewski, de grote schrijver die claimde dat er niets ter wereld was dat je niet in St Petersburg kon vinden. Een geweldige en fascinerende stad vol paleizen en grandeur, die niet alleen is gebouwd als een poort naar Europa, maar ook tot in het diepst van zijn ziel Europees te zijn.

Via Duitsland, Polen en de Baltische staten rijden we naar St Petersburg, met voldoende tijd om Polen, Litouwen, Letland en Estland te leren kennen en prachtige historische steden als Gdansk en Tallinn te bezoeken.

Deze roadtrip is ruim 2500 kilometer lang, reden waarom we na enkele dagen in St Petersburg te hebben doorgebracht, de mogelijkheid bieden om terug te vliegen nadat we de auto’s op transport hebben gezet. 

Voor diegenen die dan nog niet genoeg hebben van dit avontuur, bieden we echter een leuke terugreis aan, over de weg en het water, via Helsinki naar Travemünde. 

 

Indrukwekkend Sint Petersburg

 

 

Heb je interesse in een van deze reizen, meer informatie kun je downloaden via de linkjes in de separate programma’s die staan onder het kopje “reizen in 2022” of laat ons weten welke reis je voorkeur heeft en wij sturen je het volledige programma toe.

Kunnen wij je op een andere wijze van dienst zijn? Wij denken graag met je mee.

Stuur je verzoek naar Hetty Louwaard via hetty@petrol-and-wine.nl, dan nemen we geheel vrijblijvend contact met je op.

Bellen kan natuurlijk ook: 0651126482.

 Vorig bericht

1000 Miles of Scotland 2022
Meer historie

1000 Miles of Scotland 2022

De roadtrip door Schotland hebben we vanwege de COVID pandemie meer dan drie keer moeten verplaatsen. Van uitstel komt...

7 September 2021
× Wil je direct contact?